Hur man lar en fransman ata havregrynsgrot

Det ar onodigt att upprepa sig. Folk blir bara irriterade pa de som hela tiden sager saker om och om och om igen. Som om man inte forstatt. Eller som om man vore dum.
Kanske ar det dock det som jag just nu haller pa att gora. Att upprepa mig. Att saga att jag gillar havregrynsgrot. Som om ingen visste det vid det har laget. Saker som man gillar vill man ocksa att andra ska gilla. Kanske inte allt, men havregrynsgrot gar bra.
Det tycker dock inte alla. Speciellt inte om man ar fransman och gillar att ata sota frukostar, garna sockerklibbiga flingor, pain au chocolat med mycket choklad i eller vitt brod med mycket confiture pa.*
Under kan dock ske. Inte varje dag. Men lagom mycket. Efter att misstanksamt provat en sked grot vid ett antal tillfallen, skakat pa huvudet och atergatt till sockerfrukost har ett under skett:
C'est bon!
Precis. Inte jag heller kan tro det. Men jag horde ratt. Det gar dock inte att forklara.
*marmelad pa svenska
Kommentarer
Trackback